Valmiuksia sähköautojen latauspisteille

sähköauton lataus

Sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrän lisääntyessä myös Kotkan Asunnot varautuu tarjoamaan asukkailleen latausasemia. Vuoden 2023 suunnitelmissa on rakentaa valmius 1-3 kohteeseen, jos asukkailta löytyy kiinnostusta ja tarvetta auton lataukselle. Tällä hetkellä latauspistevalmius löytyy Hirssaaren Köysikujalta.

– Köysikujalle rakennettiin valmius loppusyksyllä 2022. Varsinaiset latauspisteet asennetaan sitä mukaa, kun asukkaat varaavat paikkoja, kertoo Kotkan Asuntojen LVI-asiantuntija Marko Sandelin.

Latauspisteen perusmaksu asukkaalle on 20 euroa/kuukausi ja 25 senttiä/kWh vuonna 2023. Sähkönkulutus laskutetaan käytön mukaan. Tavallisista lämmitystolpista lataaminen on kielletty.

Kotkan Asunnot kartoittaa asukkaiden toiveita ja pyytää latausmahdollisuudesta kiinnostuneita olemaan yhteydessä yhtiön asiakaspalveluun, joko sähköpostilla kotkanasunnot@kotka.fi tai puhelimitse 05 234 5407.

Rakennettavat kohteet päätetään asukkaiden toiveiden perusteella.

Uudet verkkosivut

Selailet parhaillaan kesäkuussa 2024 avautuneita, uudistettuja Kotkan Asuntojen verkkosivuja. Uudistuksen tavoitteena on, että sivusto palvelee entistä paremmin asukkaita, asunnon hakijoita

Oman maan antimia

Kotkan Karhuvuoren Keijunpolku 3:n asukkaat pitävät pihapiirissään kasvimaata. ”Kun porukalla laitetaan, niin porukalla jaetaan myös sato.” Tillit ovat pian maukkaimmillaan.

Vinkkejä olon viilennykseen helteellä

Helteiden seurauksena asunnossa voi tuntua tukalalta. Sääilmiöihin emme voi vaikuttaa, mutta oloa voi helpottaa eri tavoin. Tässä muutamia vinkkejä olon

Asuitpa missä päin Kotkaa tahansa, palvelut ovat aina lähellä. Myös kulkuyhteydet ovat loistavat niin bussilla, autolla kuin pyöräillen.
Kotkassa asuessasi hurautat hetkessä töihin myös naapurikaupunkeihin tai pääkaupunkiseudulle.