Näin haet asuntoa

Vuokra-asunto Kotkasta? Näin haet asuntoa Kotkan Asunnoilta

Vuokra-asuntoa Kotkan Asunnoilta voit hakea helpoiten täyttämällä sähköisen asuntohakemuksen. Voit myös ladata pdf-lomakkeen, tulostaa ja täyttää sen, ja palauttaa sen toimistollemme. Paperilomakkeita on saatavilla asiakaspalvelustamme ja Kotkan kaupungin palvelupiste Ruorista.

Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta. Voit halutessasi uusia hakemuksen ennen sen voimassaolon päättymistä.

Asuntotarjous ja asunnon näyttö

Teemme asuntotarjouksia joka päivä hakijoille, joilla on voimassaoleva hakemus. Odota siis rauhassa yhteydenottoamme. Kun toiveidesi mukainen asunto vapautuu, saat asuntotarjouksen sähköpostiin. Lähetämme myös tekstiviestin muistutukseksi. Jos sinulla ei ole sähköpostia, saat tarjouksen kirjeenä. 

Sovi asunnon näytöstä tarjouksessa mainitun tahon kanssa. Ilmoita sitten asiakaspalveluumme, otatko asunnon vastaan. Ilmoita myös, jos et halua ottaa asuntoa vastaan, jotta voimme tarjota sitä nopeasti toiselle hakijalle.

Vuokravakuus ja vuokrasopimus

Jos haluat vuokrata sinulle tarjotun asunnon, maksa vuokravakuus tarjouksessa ilmoitetuilla tiedoilla. Voit myös hakea maksusitoumusta vakuuteen Kelalta tai sosiaalityöstä. Huomioi, että maksusitoumuksen saamiseen voi mennä kaksikin viikkoa.

Voimme tehdä vuokrasopimuksen, kun vakuus on suoritettu ja olet toimittanut meille tarjouksessa pyydetyt liitteet. Vuokrasopimuksen voit allekirjoittaa toimistollamme tai sähköisesti pankkitunnuksilla.

Jos sinulla ei ole mahdollisuus lähettää liitteitä sähköisesti ja tulet allekirjoittamaan sopimuksen toimistollemme, ota pyydetyt liitteet ja kuitti vakuusmaksusta mukaasi.

Kun vuokrasopimus on tehty, voit sopia oven avauksesta talon huoltoliikkeen kanssa. Varaudu esittämään vuokrasopimus ja henkilöllisyystodistus oven avaajalle. Saat omat kotiavaimesi oven avauksen yhteydessä. 

Asuitpa missä päin Kotkaa tahansa, palvelut ovat aina lähellä. Myös kulkuyhteydet ovat loistavat niin bussilla, autolla kuin pyöräillen.
Kotkassa asuessasi hurautat hetkessä töihin myös naapurikaupunkeihin tai pääkaupunkiseudulle.