Asukastoiminnassa pääset vaikuttamaan

Oletko kiinnostunut asuintalosi asioista? Haluaisitko olla mukana järjestämässä yhteisiä tapahtumia, tai tuoda esille näkemyksiä Kotkan Asuntojen kokouksissa asukkaiden edustajana? Osallistumalla asukastoimintaan pääset vaikuttamaan!

Asukkaiden kokouksia ja yhteistä tekemistä

Asukkaat voivat perustaa asukastoimikunnan, jossa keskustellaan ja päätetään talon yhteisistä asioista. Asukastoimikunta voi sopia esimerkiksi lenkkisaunavuoroista, talkoista ja muusta yhteisestä tekemisestä. Asukastoimikunta kutsuu yleensä noin kerran vuodessa kokoon asukkaiden kokouksen, jossa sovitaan toiminnasta sekä valitaan toimikunnan puheenjohtaja ja jäsenet. Vaikka asukastoimikuntaa ei perustettaisi, on mahdollista valita asukasyhdyshenkilö edustamaan asukkaita.

Asukastoimikunnat voivat hakea Kotkan Asunnoilta tukea toiminnan järjestämiseen. Tukea on myönnetty esimerkiksi talkooeväisiin ja askartelutarvikkeisiin.

Asukastoiminta voi olla myös epävirallista. Asukkaat voivat itse sopia missä muodossa asukastoimintaa toteutetaan. Asukkaiden kokouksia järjestetään myös Kotkan Asuntojen toimesta.

Asukasyhdyshenkilö edustaa asukkaita

Asukkaiden valitsema asukasyhdyshenkilö on tärkeä linkki asukkaiden ja Kotkan Asuntojen välillä. Hänet kutsutaan 2 kertaa vuodessa Kotkan Asuntojen toimistolla pidettäviin yhdyshenkilökokouksiin. Kokouksissa keskustellaan asumiseen liittyvistä asioista, kuten vuokrista, veden säästämisestä, jätteiden lajittelusta, häiriöistä ym.

Jos asukastoiminta kiinnostaa, ota yhteys oman talosi isännöitsijään. Häneltä saat lisätietoja, materiaalia ja neuvoja.

Katso talosi isännöitsijä »

Asukastoiminta

Asuitpa missä päin Kotkaa tahansa, palvelut ovat aina lähellä. Myös kulkuyhteydet ovat loistavat niin bussilla, autolla kuin pyöräillen.
Kotkassa asuessasi hurautat hetkessä töihin myös naapurikaupunkeihin tai pääkaupunkiseudulle.