Hakijan yleisimmät kysymykset

Miten asuntohakemus tehdään?

Voit tehdä asuntohakemuksen kolmella tavalla:

  • voit täyttää sähköisen hakemuksen verkkosivuillamme
  • voit ladata verkkosivuiltamme pdf-lomakkeen, täyttää sen ja palauttaa sen meille
  • voit täyttää paperisen lomakkeen toimistollamme

Täytä asuntohakemus »
Lataa asuntohakemus pdf:nä »

Mitä liitteitä asuntohakemukseen tarvitaan?

Sinun ei tarvitse lähettää meille liitteitä asuntohakemuksen kanssa. Pyydämme liitteet vasta sitten, kun teemme sinulle asuntotarjouksen. Tarjouksessa pyydetään esitäytetty veroilmoitus ja todistus verotettavasta kuukausitulosta (esim. palkkatodistus, työmarkkinatuki, peruspäiväraha, opintotuki, kuntoutusraha, sairauspäiväraha, päätös eläkkeen määrästä).

Voinko saada vuokra-asunnon, jos minulla on omistusasunto tai kesämökki?

Voit saada. Meillä on myös vuokra-asuntoja, joihin varallisuus ei vaikuta. Jos olet myymässä omaa asuntoasi/kiinteistöäsi, tai sinulla on muuta kiinteistövarallisuutta, esimerkiksi vapaa-ajan asunto, pyydämme sinulta tarvittaessa tiedot varallisuudesta, todistuksen veloista ja myyntitilanteessa asunnon/kiinteistön luovutusasiakirjan.

Voinko saada vuokra-asunnon, jos luottotietoni eivät ole kunnossa?

Voit saada. Jos sinulla on vuokravelkaa Kotkan Asunnoille, velka on maksettava pois ennen uuden vuokrasopimuksen tekemistä. Vuokrasopimus saatetaan tehdä näissä tapauksissa aluksi määräaikaisena, jotta näemme että vuokranmaksu hoituu. 

Voinko saada vuokra-asunnon, jos minut on häädetty?

Jos sinut on irtisanottu tai häädetty edellisestä asunnosta, tarvitsemme hakemuksesi liitteeksi irtisanomisilmoituksen. Häätötuomio vaikeuttaa asunnon saamista. Jos tarjoamme sinulle asuntoa, vuokrasopimus tehdään aluksi määräaikaisena, jotta näemme miten asuminen ja vuokranmaksu sujuvat.

Miten lähetän asuntohakemuksen liitteet?

Voit lähettää liitteet meille sähköpostin liitteenä tai tuoda ne toimistollemme. Jos toimistomme ei ole avoinna, oven vieressä on postilaatikko, johon voit pudottaa liitteet.

En osaa vastata kaikkiin asuntohakemuksen kysymyksiin. Mitä teen?

Voit kysyä aina neuvoa asiakaspalvelustamme!

Mihin minun kannattaa kiinnittää huomiota, kun täytän asuntohakemusta?

Kannattaa valita asuntohakemukseen mahdollisimman monta kaupunginosaa. Mitä enemmän täytät vaihtoehtoja, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on löytää toiveidesi mukainen asunto. Kiinnitä huomiota myös huoneiden määrään ja talotyyppiin (kerrostalo, rivitalo, luhtitalo). Suurin osa asunnoistamme on kerrostaloissa.

Täytä asuntohakemus »

Tein hakemuksen jokin aika sitten. Mistä tiedän, onko hakemukseni vielä voimassa?

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Voit varmistaa voimassaolon olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Jos haluat pitää hakemuksesi voimassa tai päivittää sitä (esimerkiksi lisätä asuinalueita), voit uudistaa sen helpoiten sähköisellä lomakkeella. 

Uudista asuntohakemus tästä »

Miten voin uusia asuntohakemukseni?

Voit uusia hakemuksen helpoiten sähköisellä lomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit soittaa tai laittaa sähköpostia asiakaspalveluumme. Jos hakemuksen vanhentumisesta on aikaa tai sen tiedot ovat oleellisesti muuttuneet, sinun tulee täyttää uusi asuntohakemus.

Uudista asuntohakemus tästä »
Täytä uusi asuntohakemus»

Asun Kotkan Asuntojen asunnossa mutta haluaisin vaihtaa asuntoa. Pitääkö minun tehdä uusi hakemus?

Kyllä. Asuntohakemus tulee täyttää, jotta hakemuksessa olevat tiedot, esimerkiksi osoite, ovat ajan tasalla. 

Kauanko asunnon saaminen kestää?

Teemme asuntotarjouksia päivittäin hakijoille, joilla on voimassa oleva hakemus. Odota siis rauhassa yhteydenottoamme. Jos haet suosituimmille asuinalueille, kuten Kotkansaarelle, asunnon saaminen voi kestää kauemmin.

Minulla on lemmikkieläin. Voinko hakea vuokra-asuntoa Kotkan Asunnoilta?

Lemmikkieläimet ovat asuntoihimme tervetulleita! Lemmikeistä ei saa kuitenkaan aiheutua

haittaa asunnolle, yhteisille tiloille, piha-alueille ja naapureille. Pihalla lemmikit tulee pitää talutushihnassa tai valjaissa. Lemmikkejä ei saa päästää lasten leikkipaikoille ja niiden mahdolliset jätökset tulee siistiä pois.

Milloin ja miten saan asuntotarjouksen?

Kun olemme löytäneet sinulle sopivan asunnon, saat sähköpostin ja tekstiviestin. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, lähetämme tarjouksen kirjeenä. Sen jälkeen voit käydä katsomassa asuntoa ja päättää, onko se sinulle sopiva.

Pääsenkö katsomaan asuntoja, joista olen kiinnostunut?

Pääset katsomaan asuntoa sen jälkeen, kun olet saanut meiltä asuntotarjouksen. Asuntoa esittelee joko asunnon sen hetkinen asukas tai huoltoyhtiö. Esittelijän yhteystiedot ovat asuntotarjouksessa, ja voit sopia asunnon esittelystä suoraan esittelijän kanssa.