Vuoden 2021 korjaushankkeet etenevät

Juttu on julkaistu Kotipesä-lehdessä toukokuussa 2021. Juttua on päivitetty 19.8.2021.

Kotkan Asunnoilla on 135 asuinrakennusta eri puolilla Kotkaa. Tänä vuonna erilaisia korjauksia tehdään lähes neljässäkymmenessä kiinteistössä.

Muun muassa Kotkansaarella Vuorikatu 10:ssä vaihdetaan ikkunat, parvekeovet sekä pohjakerroksen ovia.

– Ikkunat vaihdetaan kaikista asunnoista, lukuun ottamatta pohjakerroksen liiketilaa, joka on muutama vuosi sitten muutettu asunnoksi. Kaikki 1.–4. kerroksen asuntojen parvekkeet on jo aiemmin varustettu parvekelasein. Työt alkavat syksyllä, kertoo yhtiön kiinteistöpäällikkö Tarja Suortti.

Kyllikinkadulle ja Tasaajankadulle uudistetut parvekkeet

Hovilassa Kyllikinkatu 2–6:ssa sijaitsevien kolmen talon parvekkeet, julkisivut ja muut betonipinnat kunnostetaan ja huoltomaalataan. Vanhat betonikaiteet korvataan alumiinirunkoisilla kaiteilla ja lisäksi parvekkeet varustetaan parvekelasein. Sama parannus on luvassa Tasaajankatu 8:ssa.

Työ Kyllikinkadulla on alkanut toukokuussa ja kestää vuoden loppuun. Tasaajankadulla työt alkavat elokuuussa. Parvekeryhmien eteen on rakennettu huputetut telineet, joilta käsin työt tehdään. Asunnoissa voi asua koko korjaustyön ajan, mutta parvekkeet ovat pois käytöstä noin kolme kuukautta.

Pahkakatu 9 puretaan syksyn aikana

Vuosien kuluessa jotkut kohteet tulevat käyttöikänsä päähän, jolloin niiden kunnostaminen ei enää ole kannattavaa, koska korjaus nostaisi vuokria liian suuriksi. Viime vuonna purettiin tästä syystä kerrostalo osoitteessa Pahkakatu 11, ja tänä vuonna vuorossa on Pahkakatu 9.

– Kaikille asukkaille on tarjottu asuntoa muista vuokrataloistamme ja myös muuttoapua. Suurin osa onkin halunnut muuttaa toiseen Kotkan Asuntojen asuntoon, kertoo yhtiön kiinteistösihteeri Sirpa Saukkonen.

Muita vuoden 2021 suurempia korjaushankkeita ovat Laihontie 20–21:n lämmitysmuodon muutos maakaasusta kaukolämpöön ja Ruununmaankatu 14:n liiketilojen muutokset asunnoiksi.

Kuva: Kyllikinkadulla talojen 2 ja 4 julkisivut ovat jo saaneet uuden ilmeen. Parvekkeet ovat vielä työn alla.