Vahva koripallokulttuuri, Suomen parasta pullaa ja upeita ulkoilumaastoja

Blogivieraana 11.4.2022 Petra Noponen

Olen Petra “Petu” Noponen, 25-vuotias koripalloilija ja kauppatieteiden maisteri. Pelaan ensimmäistä kauttani koripalloa Kotkan Peli-Karhuissa. Olen elänyt koko nuoruuteni Espoossa, asuen samassa talossa täysi-ikäisyyteen saakka. Lukion jälkeen olen asunut niin Tallinnassa, Lappeenrannassa, Turussa kuin Forssassakin.

Tälle kaudelle pakkasin tavarani Kotkaan. Kotkassa on ihastuttanut etenkin mukavat ihmiset, meri ja ulkoilumahdollisuudet, sekä tietenkin oma koripallojoukkueeni Peli-Karhut. Joukkuekavereiden kanssa vietän suurimman osan ajastani täällä.

Arjen rutiineissa aamuheitto ja Muumit

Kauden aikana päiväni koostuvat aika lailla samoista rutiineista ja kaavoista, jotka toistuvat arkipäivästä toiseen. Päivääni kuuluu usein joukkueen aamuheitto, päivätöiden tekeminen Muumi-tuotteiden parissa, iltaharjoitus ja ruokailut sinne väleihin.

Viikonloppuina rytmitys on hieman erilainen, sillä pelaamme useimmiten lauantaisin joko Kotkassa tai muualla Suomessa, jolloin matkustamme bussilla vieraspaikkakunnalle.

Tavoitteena Naisten Korisliigan Suomen mestaruus

Meillä on tällä kaudella kasassa todella vahva ja iskukykyinen joukkue. Lähdimme ensimmäisiin pudotuspeleihin sarjan kärkipaikalta. Saavutimme tämän kauden ensimmäisen välitavoitteen tammikuun lopulla, kun voitimme Suomen Cupin mestaruuden Helsingin Urhea-hallissa pelatussa Final 4 -turnauksessa.

Kauden päätavoitteena on Naisten Korisliigan Suomen mestaruus, johon on vielä jonkin verran matkaa, sillä puolivälierät pyörähtivät vasta hiljattain käyntiin. Ensimmäisen kierroksen vastus Forssan Alku oli itselle mieluinen, sillä pelasin edelliset kaksi kautta FoA:n riveissä. Viime vuonna hävisimme välierät kenellepä muulle kuin Peli-Karhuille!

Karhuvuoressa Ellan faijavitsien kanssa

Asun Karhuvuoressa rakkaan ystäväni ja joukkuekaverini Ella Salmisen kanssa. Jaoin asunnon hänen kanssaan myös Forssassa. Karhuvuoren sijainti on keskeinen, ja sieltä pääsee helposti ja nopeasti liikkumaan keskustaan ja Karhulaan. Lisäksi Steveco Areena ja isot ruokakaupat ovat lähellä, mikä on iso plussa kiireisessä arjessa.

Yhdessä asuminen on ollut hauskaa ja mutkatonta. Ella tuo omiin päivääni “faija”-vitsien lisäksi parasta mahdollista seuraa, jonka kanssa voin käydä Kotkan kahviloissa, katsoa rakkausreality -sarjoja, ja jutella niin koripallosta, elämästä kuin tulevaisuudestakin.

Lempijutut: tilava keittiö ja aamuaurinkoinen parveke

Lempijuttuni meidän asunnossa on tilava ja toimiva keittiö; tykkään vapaa-ajallani kokkailla esimerkiksi aasialaista ruokaa, ja parasta onkin se, että leikkuulaidat ja kulhot eivät putoile lattialle tilan puutteen takia. Toinen ehdoton lemppariasiani on meidän parveke, johon paistaa aamupäivällä ihanasti aurinko. Valitettavasti kahvin siemailu parvekkeella ei vielä ole ollut ajankohtaista, mutta tämä olisi loppukeväästä ja kesällä mahtava juttu!

Kotkassa parasta: ulkoilu, ihmiset, koripallo – ja ne pullat

Kotkassa olen pitänyt etenkin kauniista luonnosta ja sen tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Sapokassa käyn ainakin kerran viikossa, joko avannossa uimassa, kävelemässä luonnossa tai syömässä Suomen parhaat voisilmäpullat Laituri-kahvilassa. Kevään to-do -listalla on vielä Vellamossa vierailu, ja kesällä olisi mahtavaa tulla testaamaan ainakin muutamat kesäravintolat, kuten Ravintola Vaakku Kotkan saaristossa. Kotkassa on vahva koripallokulttuuri sekä upeita ihmisiä. Täällä on kokonaisuudessaan ollut turvallista ja mukavaa asua, ja se on ollut juuri sitä mitä toivoinkin!

Maailmalla matkailuja & jäätelömakuja

Kuten ehkä voi rivien välistä lukea, tykkään vapaa-ajallani ulkoilla, käydä kahviloissa ystävien kanssa ja syödä hyvää ruokaa. Näiden asioiden lisäksi nautin seikkailuista, maailmalla matkaamisesta ja valokuvien ottamisesta. Kauden jälkeen suunnitelmissa onkin muutama reissu ulkomaille, mökkijärvellä uiminen ja jäätelöuutuuksista nauttiminen!

Nähdään Stevecolla!
Petra

Uudet verkkosivut

Selailet parhaillaan kesäkuussa 2024 avautuneita, uudistettuja Kotkan Asuntojen verkkosivuja. Uudistuksen tavoitteena on, että sivusto palvelee entistä paremmin asukkaita, asunnon hakijoita

Oman maan antimia

Kotkan Karhuvuoren Keijunpolku 3:n asukkaat pitävät pihapiirissään kasvimaata. ”Kun porukalla laitetaan, niin porukalla jaetaan myös sato.” Tillit ovat pian maukkaimmillaan.

Vinkkejä olon viilennykseen helteellä

Helteiden seurauksena asunnossa voi tuntua tukalalta. Sääilmiöihin emme voi vaikuttaa, mutta oloa voi helpottaa eri tavoin. Tässä muutamia vinkkejä olon

Asuitpa missä päin Kotkaa tahansa, palvelut ovat aina lähellä. Myös kulkuyhteydet ovat loistavat niin bussilla, autolla kuin pyöräillen.
Kotkassa asuessasi hurautat hetkessä töihin myös naapurikaupunkeihin tai pääkaupunkiseudulle.