Tupakointi parvekkeelta pihalle

Tupakointi ja tupakkatuotteiden, kuten sähkötupakan, käyttö parvekkeilla on kesän myötä aiheuttanut palautetulvan Kotkan Asunnoille. Tämä aiheutuu osin lämpimistä säistä: tupakoimattomat asukkaat haluavat luonnollisesti pitää ikkunoita ja parvekkeen ovia avoinna tuulettaakseen asuntojaan, jolloin savu ja haju kulkeutuu herkästi asuntoihin. Tämä aiheuttaa hankalaa oloa tupakansavusta kärsiville. Myöskään perheet eivät haluaisi altistaa lapsia näin syntyvälle passiiviselle tupakoinnille.

Kotkan Asuntojen järjestyssääntöjen mukaan tupakoitaessa kiinteistön alueella tulee huomioida muiden asukkaiden terveys ja viihtyvyys. Sen vuoksi tupakointia ja tupakkatuotteiden käyttöä tulee välttää ovien läheisyydessä tai sellaisilla alueilla, joista savu ja haju voivat kulkeutua muiden asukkaiden häiriöksi.

Ei natsoja maahan

Jotta kaikkien asumismukavuus säilyisi, Kotkan Asunnot kehottaa tupakoitsijoita tupakoimaan parvekkeen sijaan pihalla. Tupakoinnin tulee tapahtua talon mahdollisella tupakkapaikalla tai kauempana kiinteistöistä ja yhteisistä oleskelupaikoista. Alaovien lisäksi savu voi kulkeutua sisälle rakennuksen ilmanottoaukoista ja alemmista ikkunoista. Siksi etäisyys kiinteistöön on tärkeää.

Tupakannatsat tulee laittaa niille tarkoitettuun omaan säiliöön. Jos talossa ei ole tupakkapaikkaa, voi tupakannatsoja varten ottaa mukaan vaikka pienen, kannellisen lasipurkin. Natsoja ei saa heittää maahan eikä tavalliseen roskakoriin tulipalovaaran vuoksi.

Häiritsevä tupakointi voi johtaa varoitukseen

Koska valitukset parveketupakoinnista ovat jokakesäinen ongelma, on Kotkan Asunnoilla alettu keskustella myös parveketupakoinnin kieltämisestä kokonaan. Jos siihen ryhdytään, on se kuitenkin pidempi prosessi.

Asukkaiden on hyvä tässä vaiheessa muistaa, että häiritsevä tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttö voi johtaa varoitukseen.

Kotkan Asunnoilla on tällä hetkellä kolme täysin savutonta kohdetta: Karhulan Hovin tie 7, Runeberginkatu 7 ja Merenkulkijankatu 18.

Teksti: Kotkan Asunnot
Kuva: Pixabay

Tupakointi parvekkeelta pihalle

Tupakointi ja tupakkatuotteiden, kuten sähkötupakan, käyttö parvekkeilla on kesän myötä aiheuttanut palautetulvan Kotkan Asunnoille. Tämä aiheutuu osin lämpimistä säistä: tupakoimattomat

Uudet verkkosivut

Selailet parhaillaan kesäkuussa 2024 avautuneita, uudistettuja Kotkan Asuntojen verkkosivuja. Uudistuksen tavoitteena on, että sivusto palvelee entistä paremmin asukkaita, asunnon hakijoita

Oman maan antimia

Kotkan Karhuvuoren Keijunpolku 3:n asukkaat pitävät pihapiirissään kasvimaata. ”Kun porukalla laitetaan, niin porukalla jaetaan myös sato.” Tillit ovat pian maukkaimmillaan.

Asuitpa missä päin Kotkaa tahansa, palvelut ovat aina lähellä. Myös kulkuyhteydet ovat loistavat niin bussilla, autolla kuin pyöräillen.
Kotkassa asuessasi hurautat hetkessä töihin myös naapurikaupunkeihin tai pääkaupunkiseudulle.