Vuokranmaksu

Vuokranmaksupäivä

Vuokranmaksupäivä on kuukauden 2. päivä. Saat vuokranmaksulaskun vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä. Laskun tiedoilla voit maksaa kuukausittain koko kuluvan vuoden vuokrat. Seuraavan vuoden vuokranmaksulaskun lähetämme asukkaillemme loppuvuodesta.

Meillä ei ole käytössä suoraveloitusta. Kysy omasta pankistasi, miten kuukausittain toistuvat maksut hoituvat kätevimmin.

Nettiyhteys sisältyy vuokraan

Lähes kaikissa Kotkan Asuntojen asunnoissa on Elisan 10 Mbit/s laajakaista ja Elisan kaapeli-tv-palvelu, jotka sisältyvät vuokraan. Palvelua ei ole Länsirinteentiellä eikä osakkeissa.

Käyttääksesi palvelua sinun tulee rekisteröityä Elisan asiakkaaksi Elisan verkkosivuilla tai Elisan myymälässä.

Saunavuoromaksut ja autopaikkamaksut

Vapaita saunavuoroja ja autopaikkoja voit tiedustella asiakaspalvelustamme. Lisäämme varaamasi paikan/vuoron vuokranmaksulaskuusi.

  • Saunavuoro 14 €/kk
  • Kylmä autopaikka 6 €/kk
  • Sähkötolpallinen autopaikka 12 €/kk
  • Autokatospaikka 24 €/kk
  • Kylmä tallipaikka 35 €/kk
  • Lämmin tallipaikka 55 €/kk

Eräpäivä ja maksumuistutus

Maksa vuokra eräpäivään mennessä. Jos vuokraa ei makseta ajallaan, saat siitä maksumuistutuksen. Tämän jälkeen se siirtyy hoidettavaksi perintäyhtiölle, joka laskuttaa lisäksi omat perimiskulut.

Jos olet saanut maksamattomasta vuokrasta maksumuistutuksen/maksuvaatimuksen, Kotkan Asunnot ei voi enää tehdä kanssasi maksusuunnitelmaa. Maksusuunnitelmasta voi tällöin neuvotella ainoastaan perintäyhtiön kanssa.

Asumisneuvoja neuvoo vuokranmaksuongelmissa

Jos sinulla on tilapäisiä vuokranmaksuvaikeuksia ja tarvitset neuvoja, ota yhteyttä asumisneuvojaan. Mitä nopeammin otat yhteyttä, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on asian hoitamiseen.

Voimme siirtää 1-2 kuukauden vuokran eräpäivää, jos sinulla ei ole aiempaa vuokravelkaa. Muista selvittää itse mahdolliset avustukset Kelalta tai sosiaalitoimelta.

Häätöhaaste ja -tuomio

Jos vuokravelkasi on suuri tai vuokra jää toistuvasti maksamatta, asiasta tehdään häätöhaaste käräjäoikeuteen. Käytännössä häätö tarkoittaa vaatimusta maksamattomista vuokrista ja vuokrasopimuksen purkamista. Häätötuomiosta tulee luottotietoihin maksuhäiriömerkintä.

Kotkan Asunnot