Vuokranmaksu

Vuokranmaksupäivä

Vuokranmaksupäivä on kuukauden 2. päivä. Kotkan Asunnot toimittaa sinulle yhden vuokranmaksulaskun, jolla voit maksaa koko vuoden vuokrat. Meillä ei ole käytössä suoraveloitusta. Kysy omasta pankistasi, miten kuukausittain toistuvat maksut hoituvat kätevimmin.

Nettiyhteys sisältyy vuokraan

Lähes kaikkiin Kotkan Asuntojen asuntoihin toimitetaan kesäkuun 2017 loppuun mennessä 10 Mbit/s Elisan Saunalahti Taloyhtiölaajakaista ja Elisan kaapeli-tv-palvelu, jotka sisältyvät vuokraan. Palvelua ei tule Länsirinteentielle eikä osakkeisiin.

Jos haluat käyttää palvelua, kannattaa harkita ennen määräaikaisen sopimuksen tekemistä, mikäli toisena osapuolena on joku muu palveluntarjoaja kuin Elisa tai Saunalahti. Käyttääksesi palvelua sinun tulee rekisteröityä Elisan asiakkaaksi.

Seuraa laajakaistayhteyksien rakentamista ja kytkentäaikatauluja.

Muut palvelumaksut

Saunavuoro 10 €/kk
Kylmä autopaikka 4,50 €/kk
Sähkötolpallinen autopaikka 9 €/kk
Autokatospaikka 18 €/kk
Kylmä tallipaikka 27 €/kk
Lämmin tallipaikka 45 €/kk

Oven avaus huoltoliikkeen hinnaston mukaan

Voit tiedustella vapaita saunavuoroja ja autopaikkoja huollosta.

Eräpäivä, maksumuistutus ja maksuvaatimus

Maksa vuokra eräpäivään mennessä. Jos vuokraa ei makseta ajallaan, saat siitä ensin maksumuistutuksen. Tämän jälkeen se siirtyy hoidettavaksi perintäyhtiölle, joka laskuttaa lisäksi omat perimiskulut.

Jos olet saanut maksamattomasta vuokrasta maksumuistutuksen/maksuvaatimuksen, Kotkan Asunnot ei voi enää tehdä maksusuunnitelmaa, vaan siitä voi neuvotella ainoastaan perintäyhtiön kanssa.

Asumisneuvoja neuvoo vuokranmaksuongelmissa

Jos sinulla on tilapäisiä vuokranmaksuvaikeuksia ja tarvitset apua asian selvittelyyn, ole yhteydessä asumisneuvojaamme. Mitä nopeammin olet yhteydessä, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on asian joustavaan hoitamiseen. Voimme siirtää muutaman kuukauden vuokrien eräpäiviä, jos sinulla ei ole aiempia velkoja. Muista selvittää itse mahdolliset avustukset Kelalta tai sosiaalitoimelta.

Häätöhaaste ja -tuomio

Mikäli vuokrarästisi on suuri tai vuokranmaksu laiminlyödään toistuvasti, asiasta tehdään häätöhaaste käräjäoikeuteen. Käytännössä häätö tarkoittaa vaatimusta maksamattomista vuokrista ja vuokrasopimuksen purkamista. Häätötuomiosta tulee luottotietoihin maksuhäiriömerkintä.

Kotkan Asunnot - Perintä ja häätö

Esimerkki perintäprosessin etenemisestä ja syntyvistä kuluista, kun kahden kuukauden vuokra, yhteensä 1000 euroa, on maksamatta.