Peli-Karhut ja Kotkan Asunnot yhteistyöhön

Kotkan Asunnot Oy ja Peli-Karhut ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen kaudelle 2021-2022. Kotkan Asunnot tarjoaa pelaajille vuokra-asuntoja, ja vastineeksi yhtiö saa Peli-Karhuilta näkyvyyttä muun muassa pelipaidoissa ja somevideoissa.

– Kokoamme parhaillaan ensi kauden joukkuetta. Osa pelaajista tarvitsee asunnon kauden ajaksi, ja Kotkan Asunnot lähti auttamaan meitä asiassa. Pelaajaneuvotteluissa on merkittävää, että voimme luvata pelaajalle valmiin, hyväkuntoisen asunnon. Kotkan Asunnot tarjoaa pelaajien asumiselle hienot puitteet, Peli-Karhujen naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Joona Etula iloitsee.

– Pelaajasopimuksia alkaa muodostua pikkuhiljaa. Tällä hetkellä voin kertoa, että kolmannen kauden PeKassa aloittava jenkkivahvistus Zykera Rice sekä maajoukkuelupaus Lotta Vehka-Aho tulevat asumaan Kotkan Asuntojen asunnoissa, Etula sanoo.

Zykera Rice 2021
– Urheilijan arjessa koti ja urheilutalo ovat isossa roolissa. Treenien välissä pelaaja viettää suurimman osan ajasta kotona, ja on tärkeää, että koti oikeasti viihtyisä, sanoo joukkueenjohtaja Joona Etula. Kuvassa oikealla Kotkassa viihtyvä Zykera Rice, jonka kanssa Peli-Karhut on solminut sopimuksen kaudelle 2021-2022. Kuva: Mikko Mäkelä

Vuokrakoteja lähellä treenipaikkaa

Pelaajien tulevat vuokrakodit ovat Karhuvuoressa sijaitsevia kolmioita. Niille ei tällä hetkellä ole muutoin kysyntää, koska Kotkan Asuntojen halutuimpia asuntoja ovat lähinnä yksiöt ja kaksiot lähellä keskustaa. Pelaajille asuinpaikka tarjoaa kuitenkin kätevän sijainnin Karhuvuoren urheilutalolla tapahtuvaa treenaamista ajatellen.

– Molemmat osapuolet hyötyvät sopimuksesta. Haluamme tukea kotkalaista koripalloa ja kannustaa kotkalaisia muutoinkin liikunnan pariin. Toki haemme myös positiivista näkyvyyttä ja sen kautta lisäarvoa asuntojen vuokraukseen. Peli-Karhujen pelaajissa on upeita persoonia, joiden kautta kotkalaisuuden parhaat puolet tulevat näkyviksi, Kotkan Asuntojen toimitusjohtaja Juha Tiitta kertoo yhteistyösopimuksen taustoista.

Tavoitteena hyvä yhteistyö – ja tietenkin finaalipaikka

Peli-Karhuilla viimeiset viisi vuotta ovat olleet todellista menestyksen aikaa. Saavutuksina on kolme suomenmestaruutta ja kaksi Suomen Cupin mestaruutta. Seuran tavoitteena on tietenkin menestyä myös jatkossa. Kaudelle 2021-2022 tavoitteena on finaalipaikasta kiinni pitäminen.

– Menestyksen taakse tarvitaan joukkueen lisäksi suuri joukko talkoolaisia, tukijoita, faneja, yhteistyökumppaneita ja koko kaupunkia. Tiedän jo nyt, että pääsemme tekemään Kotkan Asuntojen kanssa hienoa yhteistyötä, Joona Etula sanoo.

Teksti: Anita Heikkinen
Kuvat: Mikko Mäkelä