Organisaatiomuutos ja isännöitsijöiden uusi aluejako

Kotkan Asuntojen organisaatiossa tapahtuu muutos 1.10.2023 alkaen. Nimikkeet tekninen isännöitsijä ja asukasisännöitsijä poistuvat käytöstä. Korvaavat nimikkeet ovat isännöitsijä ja asumisneuvoja.

Jatkossa isännöitsijöinä toimivat Aila Henriksson, Matti Heinonen ja Pia Rimpeläinen.

– Alueet on jaettu uudelleen kolmen isännöitsijän kesken, ja aiemmin asukasisännöitsijänä toiminut Laura Fernández on 1.10. alkaen Kotkan Asuntojen asumisneuvoja, selventää Kotkan Asuntojen viestintäasiantuntija Anita Heikkinen.

Isännöitsijöiden uudet alueet

Jatkossa Karhuvuoren, Ruonalan, Metsolan ja Lankilan kohteet sekä osa Kotkansaaren kohteista ovat Pia Rimpeläisen isännöintialueella. Aila Henrikssonin isännöintiin siirtyvät Hovinsaari, Paimenportti, Hirssaari, Mussalo ja osa Kotkansaaren kohteista. Matti Heinosen isännöintialue on Karhulan seutu.

Oman talon huoltoyhtiön ja isännöitsijän voi tarkastaa tästä listasta tai talon ilmoitustaululta. Huolto jakaa uudet tiedotteet porraskäytävien ilmoitustauluille sekä rivi- ja luhtitalojen asukkaiden postilaatikkoihin lokakuun alkuviikkojen aikana. Alla on mallikuva tiedotteesta.

Ole yhteydessä oikeaan paikkaan

Ennen yhteydenottoa Kotkan Asunnoilla toivotaan, että asukkaat tarkistaisivat aina porraskäytävän tiedotteesta, soitetaanko asiasta huoltoon vai isännöitsijälle.

– Kaikista asunnon tai kiinteistön vioista tulee olla yhteydessä suoraan talon huoltoon. Mikäli kyseessä on vesivuoto, tukos tai vaaraa aiheuttava vika, pitää soittaa huoltoon heti, Anita Heikkinen muistuttaa. – Porraskäytävän tiedotteesta voi vaikka napata kuvan omalla puhelimella, jolloin huollon ja isännöinnin työnjakoa ja yhteystietoja ei tarvitse erikseen lähteä tarkistamaan ilmoitustaululta.

Isännöitsijöihin voi olla yhteydessä kiinteistön korjauksiin tai asuntoremontteihin liittyvissä asioissa, tai jos huomaa kiinteistönhoidossa tai siivouksessa puutteita. Lisäksi asumisen häiriöt ja asukastoiminta kuuluvat jatkossa isännöitsijöiden työtehtäviin.

Asumisneuvoja auttaa oman asumisen haasteissa

Kotkan Asunnoilla oli muutamia vuosia sitten kokeiluluontoisesti asumisneuvoja, joka neuvoi asukkaita asumisen haasteissa. Nyt tämä pesti on palautettu.

– Asumisneuvoja Lauran Fernándeziin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli on haasteita omassa asumisessa tai vaikeuksia vuokranmaksussa. On hyvä selvittää asiat ajoissa, ennen kuin kertyy vaikka vuokravelkaa, tai oman asumisen muut haasteet kasvavat liian suuriksi, Heikkinen neuvoo.

 

Malli ilmoitustauluille tulevista uusista tiedotteista. Tiedotteista näkee talon huoltoyhtiön, isännöitsijän, asumisneuvojan ja asiakaspalvelun välisen työnjaon sekä yhteystiedot.
Kotkan Asunnot