Loitsutie 14 puretaan vuonna 2022

Kotkan Asunnot Oy:n asuinkerrostalo osoitteessa Loitsutie 14 puretaan vuoden 2022 aikana. Talo on valmistunut vuonna 1971 vastaamaan sen aikaisiin asumistarpeisiin ja väestömäärään. Lapsiperheiden määrä on sittemmin radikaalisti vähentynyt, ja Kotkan Asunnoilla on Karhuvuoressa ylitarjontaa suurista perheasunnoista.

Kotkan Asunnot tulee tarjoamaan kaikille asukkaille asuntoa Kotkan Asuntojen muista vuokrataloista. Myös muuttoapua tarjotaan, jos asukkaat muuttavat toiseen yhtiön asuntoon.

Kotkan Asunnot Oy tiedottaa tarkemmista aikatauluista asukkaille hyvissä ajoin ennen töiden aloittamista. Yhtiön henkilökunta neuvoo ja auttaa asukkaita kaikissa uuden asunnon etsimiseen ja muuttamiseen liittyvissä käytännön asioissa. Purkutyöt suunnitellaan niin, että niistä ei aiheudu naapurustolle kohtuutonta haittaa.

Samalla kun ylikapasiteettia puretaan, Karhuvuoreen myös investoidaan. Esimerkiksi vuosina 2020-21 on toteutettu Loitsutie 2:ssa asuntomuutoksia sisältänyt putkiremontti sekä Vuorenrinne 15:ssa mittava julkisivusaneeraus.

Kotkan Asuntojen strategian mukaisesti yhtiön asuntokantaa tullaan tulevina vuosina muokkaamaan kysyntää vastaavaksi. Rakennuksia, joiden peruskorjaaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, voidaan realisoida purkamalla tai myymällä. Samalla panostetaan muiden kiinteistöjen peruskorjauksiin ja harkitusti rakennetaan myös uutta. Vuokra-asuntojen kysyntä painottuu voimakkaasti pieniin asuntoihin ja kaupunkikeskustoihin.

Kotkan Asuntojen uusin vuokratalo valmistui elokuussa 2019 Karhulan keskustaan. Yhtiön suunnitelmissa on rakentaa seuraava asuinkerrostalo Kotkansaarelle.