Hae asuntoa

Näin haet asuntoa

Voit hakea Kotkan Asuntojen asuntoa kolmella eri tavalla:

  1. Täytä asuntohakemus netissä
  2. Lataa ja täytä PDF-hakemus ja palauta se toimistollemme
  3. Jos haluat paperihakemuksen, ota yhteyttä toimistoomme

Huom! Suosittelemme nettihakemuksen täyttöön Google Chrome- tai Microsoft Edge -selainta. Hakemus ei toimi käytettäessä Microsoft Edge -selaimen edeltäjää Internet Exploreria.

Täytä hakemus selvästi ja huolellisesti. Olennaisia tietoja ovat:

  1. huoneistoon asumaan tulevien henkilötiedot
  2. hakijan asunnontarve
  3. hakijaruokakunnan jäsenten tulot ja varallisuus
  4. haettavaa huoneistoa koskevat tiedot
  5. nykyistä asuntoa koskevat tiedot

Muista päivätä ja allekirjoittaa hakemus!

Hakemuksen uusiminen tai päivittäminen

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Jos haluat pitää hakemuksesi voimassa tai päivittää sitä (esimerkiksi lisätä asuinalueita), ilmoita siitä meille tässä ennen määräajan umpeutumista:

Asukasvalinta

Asukasvalinnat asuntoihin tehdään lakien ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Teemme asuntotarjouksia päivittäin hakijoille, joilla on voimassaoleva hakemus. Etusijalle asetamme eniten asunnon tarpeessa olevat hakijat. Odota siis rauhassa yhteydenottoamme. 

Asunnon näyttö, vuokrasopimus ja vuokravakuus

Kun olemme löytäneet sinulle sopivan asunnon, saat sähköpostin, tekstiviestin ja/tai kirjeen. Sovi asunnon näytöstä viestissä mainitun tahon kanssa ja ilmoita toimistollemme, otatko asunnon vastaan. Muistat ilmoittaa meille myös, jos et ole kiinnostunut tarjotusta asunnosta!

Jos päätät ottaa asunnon, maksa vuokravakuus tai toimita maksusitoumus. Vakuuden tiedot näkyvät tarjouskirjeessä. Vakuus palautetaan vuokrasopimuksen päättyessä, jos asunto on moitteettomassa kunnossa ja kaikki vuokrat maksettu.

Käy toimistollamme allekirjoittamassa vuokrasopimus. Muista ottaa mukaasi kuitti vakuusmaksusta tai maksusitoumus sekä muut tarjouksessa pyydetyt liitteet.

Sovi oven avauksesta talon huoltoliikkeen kanssa. Saat omat avaimesi samassa yhteydessä.