Hae asuntoa

Voit hakea Kotkan Asuntojen asuntoa kolmella eri tavalla:

  1. Täytä asuntohakemus netissä
  2. Lataa ja täytä PDF-hakemus ja palauta se toimistollemme
  3. Jos haluat paperihakemuksen, ota yhteyttä toimistoomme

Huom! Suosittelemme nettihakemuksen täyttöön Google Chrome- tai Microsoft Edge -selainta. Hakemus ei toimi käytettäessä Microsoft Edge -selaimen edeltäjää Internet Exploreria. 

Täytä hakemus selvästi ja huolellisesti. Olennaisia tietoja ovat:

  1. asumaan tulevien henkilötiedot
  2. asunnon tarve
  3. yli 18-vuotiaiden asumaan tulevien tulot ja varallisuus
  4. millaista asuntoa haet (koko, huoneiden määrä)
  5. nykyistä asuntoa koskevat tiedot

Muista päivätä ja allekirjoittaa hakemus!

Hakemuksen uusiminen tai päivittäminen

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Jos haluat pitää hakemuksesi voimassa tai päivittää sitä (esimerkiksi lisätä asuinalueita), ilmoita siitä meille tästä ennen määräajan umpeutumista:

Asukasvalinta

Suurin osa vuokrakohteistamme on rakennettu aikoinaan valtion tuella, eli ne ovat niin sanottuja ARA-asuntoja. Asukasvalinnat ARA:n säädösten piirissä oleviin asuntoihin tehdään lakien ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti, asettaen etusijalle eniten asunnon tarpeessa olevat hakijat. Valinnassa otetaan huomioon mm. perhetilanne, tulot ja varallisuus sekä muuton syy. Esimerkiksi avioeron takia asuntoa tarvitseva tai Kotkaan työn takia muuttava ovat etusijalla heihin nähden, jotka haluavat muuttaa muuten vaan kaupunginosasta toiseen.

Jos teillä on tulojen tai varallisuuden perusteella mahdollisuus saada vuokra-asunto vapailta vuokramarkkinoilta, emme voi tarjota teille asuntoa kaikista kohteista. Meillä on kuitenkin runsaasti vuokra-asuntoja, joissa ei ole asukasvalintarajoituksia. Jokainen vuokra-asuntoa tarvitseva voi siis hakea asuntoa Kotkan Asunnoilta.

Teemme asuntotarjouksia päivittäin hakijoille, joilla on voimassaoleva hakemus. Odota siis rauhassa yhteydenottoamme. 

Asunnon näyttö, vuokrasopimus ja vuokravakuus

Kun olemme löytäneet sinulle sopivan asunnon, saat sähköpostin ja tekstiviestin. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, lähetämme tarjouksen kirjeenä. Sovi asunnon näytöstä viestissä mainitun tahon kanssa ja ilmoita toimistollemme, otatko asunnon vastaan. Muista ilmoittaa meille myös, jos et ole kiinnostunut tarjotusta asunnosta!

Jos päätät ottaa asunnon, maksa vuokravakuus tai toimita Kelan maksusitoumus. Vakuuden tiedot näkyvät tarjouskirjeessä. Itse maksettu rahavakuus palautetaan vuokrasopimuksen päättyessä, jos asunto on moitteettomassa kunnossa, kaikki avaimet on palautettu ja kaikki vuokrat maksettu.

Käy toimistollamme allekirjoittamassa vuokrasopimus tai allekirjoita se sähköisesti. Muista kuitti vakuusmaksusta tai maksusitoumus sekä muut tarjouksessa pyydetyt liitteet.

Sovi oven avauksesta talon huoltoliikkeen kanssa. Saat omat avaimesi samassa yhteydessä.

 

Kotkan Asunnot